CHAOS GENERATOR PLAYS MORTAL KOMBAT

FILM MET LIVEMUZIEK

KONINKLIJKE STADSSCHOUWBURG - ARENA

VRIJDAG 6 MAART 2020 - 20.00 UUR

GRATIS MITS RESERVATIE:

De jaren tachtig waren een uniek decennium wanneer we het over muziek hebben. De synthesizer bereikte zijn volwassen jaren en platenproducenten zagen het als een echt instrument. Synthpop-bands zoals Depeche Mode, Eurythmics, The Pet Shop Boys, Duran Duran,... waren erg populair en gebruikten voornamelijk synthesizers om hun muziek te maken.

In datzelfde decennium bereikte de game-industrie ook de volwassen leeftijd. Muziek was een zeer belangrijk onderdeel van de ervaring tijdens het gamen. Vooral één thuiscomputer viel op door zijn unieke synthesizer-chip: de Commodore 64. Het gebruik van de hardware SID-chip resulteerde in geluiden en muziek die nog nooit eerder waren gehoord.

Chaos Generator gebruikt deze 'spelcomputer' in combinatie met andere eighties synthesizers voor de creatie van hun muzikale wereld. Die wereld laten ze vanavond los op Mortal Kombat, de actiefilm die in 2020 zijn 25ste verjaardag viert. Bovendien is dit de allereerste en waarschijnlijk ook de enige keer dat je deze band live aan het werk kunt zien want normaal treden ze nooit op!


Dit filmconcert is gratis, maar het is noodzakelijk om genummerde plaatsen te reserveren via de knop hierboven. 


Mortal Kombat

genre: martial arts / fantasy

speelduur: 101 minuten

regie: Paul W.S. Anderson

cast: Robin Shou, Linden Ashby, Bridgette Wilson, Chistopher Lambert e.a.


Chaos Generator

synths & producing: Philippe Lefief

synths & vocals: Koen De Brabander

synths & pads: Eric Baert 

synths: Geert 'Chesko' Vandekerkhof