TRENDS & TOEKOMST VAN GAMING

PANELGESPREK

KONINKLIJKE STADSSCHOUWBURG - ARENA

ZONDAG 8 MAART 2020 - 11.00 UUR

William Boeva, Joost Vandecasteele, Hannes Devillé en Ben Allossery laten hun licht schijnen op wat er momenteel te beleven valt in gameland en vertellen wat zij verwachten van de toekomst. Een gezellig, spontaan en ludiek gesprek als aperitief voor de tweede festivaldag.

Moderator David Verbruggen zit aan de console en leidt het gesprek in goede banen. 

WILLIAM BOEVA

Straffe comedian en een gepassioneerd gamer. In 2010 kreeg hij de publieksprijs van de Culture Comedy Award en sindsdien timmerde hij aan de weg. Op Ketnet presenteert hij Boeva & the games en op de streamingsite Twitch kan je hem zien gamen in Ragequit.

JOOST VANDECASTEELE

Als schrijver, stand-upcomedian en game-expert gelooft Joost heilig in de kracht van mengvormen. Zo maakte hij samen met Happy Volcano de literaire game The Almost Gone en is zijn eerste boek omgevormd tot de televisiereeks Generatie B.

HANNES DEVILLÉ

Samen met zijn broer Thomas één van de spilfiguren van Playtime 20.20. Hannes behaalde een diploma game development en maakt met zijn broer arcadekasten en de expo Player Input. Beide zijn ook mede-oprichters van The House of Indie en van het Antwerpse gamefestival Screenshake.

BEN ALLOSSERY

Groeide op met vechtspellen en foute eightiesfilm. Heeft een stevige shooterverslaving en is oprichter en hoofdredacteur van het interactieve gamesblad Invader Magazine.

DAVID VERBRUGGEN

Moderator van dienst en een videogames expert die zijn 25 jaar ervaring giet in video games, video game ontwikkeling en gamification. Zijn kennis omvat de marketing, media, retail, verkoop en tal van andere aspecten van de bloeiende game-industrie.